Recept

Indická kuřecí roláda

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52895

Ingredience

1 kávová lžička Chilli koření mleté
8 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
2 kávová lžička Kari koření
900 g Kuře
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
100 g Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
700 g Vepřová plec
200 g Šunkový salám

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 652 kcal
Kilojoule 2 730kJ
0% Sacharidy 1 g
70% Tuky 52 g
18% Sodík 357 mg
75% Bílkoviny 42 g

Indická kuřecí roláda postup přípravy receptu:

1

Střední vykuchané, omyté kuře osušíme, rozpůlíme, zbavíme křídel a kloubů a zcela vykostíme. Vykostěné kuře rozložíme na vál, silnější části naklepeme. Šunkový salám nakrájíme na kostičky a rozklepneme vejce. Vepřové maso umeleme, promícháme s kostičkami salámu a vejci, přidáme hladkou mouku, sůl, kari a chilli koření, vše spolu dobře prohněteme a vytvarujeme do šišky.

2

Šišku mleté směsi položíme na rozprostřené kuře, kuřecí maso přes šišku přehrneme, sešijeme režnou nití a vytvarujeme váleček, který ovážeme potravinářským provázkem.

3

Osolený váleček na pekáči s rozpuštěným sádlem vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Při této teplotě maso pečeme 2 hodiny bez podlévání, několikrát obrátíme a přelijeme výpekem.

4

Hotové kuře necháme v pekáči vystydnout a potom chladíme 12 hodin v chladničce.

5

Nakonec odstraníme provázek s nitěmi, nakrájíme na plátky a servírujeme s tmavým chlebem.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení pokrmu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept