Indická kuřecí roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indická kuřecí roláda
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52895 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
8 krajíc | Chléb celozrnný pšenično-žitný |
2 kávová lžička | Kari koření |
900 g | Kuře |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Sádlo škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunkový salám |
2 ks | Vejce slepičí |
700 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 326,8mg |
---|---|
Cholesterol | 220,0mg |
Draslík | 494,9mg |
Vláknina | 166,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Kari koření, Kuře, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb celozrnný pšenično-žitný, Mouka pšeničná hladká, Šunkový salám mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indická kuřecí roláda postup přípravy receptu:
1 | Střední vykuchané, omyté kuře osušíme, rozpůlíme, zbavíme křídel a kloubů a zcela vykostíme. Vykostěné kuře rozložíme na vál, silnější části naklepeme. Šunkový salám nakrájíme na kostičky a rozklepneme vejce. Vepřové maso umeleme, promícháme s kostičkami salámu a vejci, přidáme hladkou mouku, sůl, kari a chilli koření, vše spolu dobře prohněteme a vytvarujeme do šišky. |
2 | Šišku mleté směsi položíme na rozprostřené kuře, kuřecí maso přes šišku přehrneme, sešijeme režnou nití a vytvarujeme váleček, který ovážeme potravinářským provázkem. |
3 | Osolený váleček na pekáči s rozpuštěným sádlem vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Při této teplotě maso pečeme 2 hodiny bez podlévání, několikrát obrátíme a přelijeme výpekem. |
4 | Hotové kuře necháme v pekáči vystydnout a potom chladíme 12 hodin v chladničce. |
5 | Nakonec odstraníme provázek s nitěmi, nakrájíme na plátky a servírujeme s tmavým chlebem. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení pokrmu.