Jednoduchý recept

Květák v těstíčku s květákovým pyré

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 52899
Kategorie: Zelenina

Ingredience

Na vaření květáku
3 ks Bobkový list
1,5 kg Květák
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
Na obalení
65 g Máslo čerstvé
240 g Mouka pšeničná hladká
140 ml Olej rostlinný
3 ks Vejce slepičí
Na pyré
100 g Brambory
90 g Celer bulvový
40 g Cibule
70 g Máslo čerstvé
100 ml Mléko plnotučné
2 kávová lžička Ocet vinný
100 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 832 kcal
Kilojoule 3 480kJ
15% Sacharidy 56 g
84% Tuky 63 g
17% Sodík 335 mg
31% Bílkoviny 17 g

Květák v těstíčku s květákovým pyré postup přípravy receptu:

1

Květák očistíme, opláchneme a vaříme v osolené vodě s bobkovým listem do poloměkka, poté scedíme (vodu odložíme). Uvařený květák necháme okapat. Vychladlý květák nakrájíme na 2 cm široké plátky (450 g květáku dáme stranou na pyré). Cibuli nakrájíme nahrubo, oloupaný celer a brambory nakrájíme na kostky.

2

Odložený květák nakrájíme na kostky. V rendlíku na polovině dávky másla zpěníme cibuli, přidáme květák, brambory a celer a zhruba 5 minut za častého míchání smažíme. Do směsi vlijeme mléko se smetanou a 400 ml vody z květáku a vaříme doměkka. Směs poté rozmixujeme dohladka, dochutíme octem a zašleháme zbylé máslo. Pyré nakonec propasírujeme.

3

Do misky vlijeme cca 400 ml vychladlé vody, v níž jsme vařili květák, do ní zašleháme mouku a vejce a vymícháme do hladkého těstíčka, v kterém obalujeme plátky květáku a smažíme v oleji s máslem z obou stran dozlatova.

4

Usmažený květák podáváme s horkým pyré.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept