Recept

Caesarovo kuře I (pečené)

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52901
Kategorie: Maso

Ingredience

50 ml Brandy
1 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
150 g Játra kuřecí
900 g Kuře
130 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
400 g Okurky nakládané
8 ks Pečivo pšeničné jemné tukové
2 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 854 kcal
Kilojoule 3 575kJ
10% Sacharidy 37 g
75% Tuky 56 g
49% Sodík 978 mg
79% Bílkoviny 44 g

Caesarovo kuře I (pečené) postup přípravy receptu:

1

Očištěná kuřecí játra nakrájíme, oloupanou cibuli rozčtvrtíme, do misky rozklepneme 1 vejce a ze 3 vaječných bílků ušleháme tuhý sníh.

2

Polovinu vepřového masa nakrájíme na kostičky, zbytek umeleme spolu s játry a cibulí. Umletou směs promícháme v míse s kostkami masa a vejcem, přidáme hladkou mouku, sůl, chilli koření a brandy a vše spolu dobře promícháme. Nakonec opatrně vmícháme bílkový sníh a směs vytvarujeme do šišky.

3

Střední vykuchané, omyté kuře osušíme, rozpůlíme, zbavíme křídel a kloubů a zcela vykostíme. Vykostěné kuře rozložíme na vál, silnější části naklepeme.

4

Připravenou náplň položíme na rozprostřené kuře, kuřecí maso přes šišku přehrneme, sešijeme režnou nití a vytvarujeme váleček, který ovážeme potravinářským provázkem.

5

Osolený váleček na pekáči s rozpuštěným máslem vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Při této teplotě maso mírně pečeme 2 hodiny bez podlévání, maso několikrát obrátíme a přelijeme výpekem. Hotové kuře necháme v pekáči vystydnout a potom chladíme 12 hodin v chladničce.

6

Druhý den odstraníme provázek s nitěmi, maso nakrájíme na plátky a servírujeme s pečivem a nakládanými okurkami.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení kuřete.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept