Jednoduchý recept

Domácí kávovo - bezinkový likér

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 52905

Ingredience

1 ks Badyán
3 kg Bezinky
1 kg Cukr krupice
3 ks Hřebíček
70 g Káva instantní
6 dl Rum
1,1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 764 kcal
Kilojoule 3 198kJ
44% Sacharidy 159 g
2% Tuky 2 g
1% Sodík 27 mg
5% Bílkoviny 3 g

Domácí kávovo - bezinkový likér postup přípravy receptu:

1

Bezinky opláchneme studenou vodou, odstraníme poškozené plody. Zdravé plody dáme do hrnce, vložíme badyán, hřebíček, zalijeme 1 l vody a přivedeme k varu. Potom ještě povaříme 10-15 minut.

2

Příprava kávy: Do hrníčku dáme instantní kávu a zalijeme ji vroucím 1 dl vody. Kávu necháme vychladnout.

3

Rozvařené plody ještě rozmačkáme a potom přecedíme přes řídké plátno. Čistou šťávu vlijeme opět do hrnce, přisypeme cukr a povaříme do rozpuštění cukru. Vaříme asi 10 minut. Následovně přilijeme silnou kávu a necháme vychladnout.

4

Do vychladlé šťávy přimícháme rum, dobře promícháme.

5

Hotový likér rozlijeme do čistých lahví, které pevně uzavřeme. Uložíme na studené místo.

Poznámka

Likér podáváme dobře chlazený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept