Fazolové lusky s červenou cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolové lusky s červenou cibulí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 52911 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
15 ml | Balsamico ocet |
100 g | Cibule červená |
200 g | Fazolové lusky zelené |
40 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
25 g | Petržel kudrnka |
25 g | Strouhanka |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 307,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Fazolové lusky zelené, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolové lusky s červenou cibulí postup přípravy receptu:
1 | Fazolky očistíme, odstraníme vlákna, odřízneme konce, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme najemno. |
2 | Fazolky vhodíme do osolené vroucí vody a povaříme zhruba 12 minut. Scedíme a necháme okapat. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme fazolky, cibuli a osmahneme. Osolíme, opepříme, posypeme lžící strouhanky, osmahneme dokřupava a odstavíme. Již mimo oheň zakápneme balsamico octem a přimícháme petrželku. |
4 | Podáváme jako teplou přílohu k masům. |