Jednoduchý recept

Omáčka z humra

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 52918
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

100 g Celer bulvový
2 ks Humr
2 cl Martell cognac
100 g Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
50 g Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
3 ks Šalotka
1 špetka Sůl
50 g Tymián čerstvý
400 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,052 kcal
Kilojoule 4 402kJ
10% Sacharidy 35 g
157% Tuky 118 g
132% Sodík 3 g
264% Bílkoviny 148 g

Omáčka z humra postup přípravy receptu:

1

Krunýře z humrů nasekáme nahrubo. Mrkev a celer omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno.

2

V kastrolu rozehřejeme olej a vložíme na něj pokrájenou zeleninu. Dusíme ji chvíli na oleji. Přidáme naporcované krunýře z humra a dál dusíme. Přidáme petrželovou nať, tymián a osolíme.

3

Přidáme rajčatový protlak a zamícháme. Vlijeme rybí vývar a koňak a opět promícháme. Necháme přejít varem a potom ztlumíme teplotu.

4

Částečně přikryjeme kastrol poklicí a omáčku vaříme 20 minut.

5

Potom omáčku přecedíme přes síto a humrové krunýře do ní vymačkáme. Vaříme, dokud se jedna třetina tekutiny neodpaří. Nakonec postupně zašleháváme máslo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept