Jednoduchý recept

Omáčka máslová se smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 52921
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

150 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet bílý vinný
1 polévková lžíce Ocet estragonový
1 špetka Pepř bílý
2 ks Šalotka
2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
100 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 539kJ
4% Sacharidy 15 g
42% Tuky 32 g
7% Sodík 149 mg
5% Bílkoviny 3 g

Omáčka máslová se smetanou postup přípravy receptu:

1

Šalotku oloupeme a pokrájíme na kostičky. Dáme ji do kastrolu a přilijeme k ní víno, ocet a rybí vývar. Vaříme směs a odpařujeme tekutinu, dokud nezbydou z původního objemu jenom asi tři lžíce. Ty potom přecedíme přes síto zpátky do kastrolu.

2

Na kousky nakrájíme máslo a vešleháváme je do tekutiny, ovšem omáčka se nesmí vařit. Vždy jakmile se jeden kousek másla rozpustí, vložíme další a šleháme. Pokračujeme, dokud postupně nezašleháme všechno máslo.

3

Když vznikne hladká omáčka, přidáme do ní ocet, osolíme ji a opepříme. Nakonec vmícháme smetanu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept