Jednoduchý recept

Polévka ze sladkovodních ryb

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 52926

Ingredience

Na polévku
1 ks Bobkový list
0,5 ks Celer bulvový
1 ks Mrkev kořen
40 g Máslo čerstvé
8 ks Pepř bílý
50 g Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
1,2 kg Rybí odřezky
1 špetka Sůl
50 g Tymián čerstvý
1,5 l Voda pitná
500 ml Víno bílé
2 ks Šalotka
Na vložku
200 g Candát obecný
1 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Hrachové lusky
2 ks Mrkev kořen
200 g Pstruh
1 ks Pórek
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 764 kcal
Kilojoule 3 197kJ
31% Sacharidy 111 g
365% Tuky 273 g
13% Sodík 267 mg
61% Bílkoviny 34 g

Polévka ze sladkovodních ryb postup přípravy receptu:

1

Odřezky z ryb propláchneme na sítu dokud z nich neteče úplně čistá voda. Oloupeme šalotku a nasekáme ji nadrobno. Mrkev, petržel a celer omyjeme, oškrábeme a pokrájíme na kostičky.

2

V kastrolu rozpustíme máslo a vložíme na něj rybí odřezky. Dusíme je a přidáme k nim pokrájenou zeleninu včetně cibule. Dál přidáme bobkový list, tymián, bílý pepř a petrželovou nať. Dusíme a zalijeme vínem. Přilijeme vodu a 20 minut vaříme. Během vaření sbíráme z povrchu pěnu. Cedník vyložíme gázou a rybí vývar přes něj přecedíme. Vše necháme na sítu dobře okapat. Odpaříme vývar z původního množství na 1 litr.

3

Přichystáme vložku do polévky. Z pórku oddělíme kořenovu část a zelené zvadlé listy. Očistíme mrkev, z lusků hrášky odkrájíme oba konce. Omyjeme zeleninu. Pórek s mrkví rozkrájíme na tenká kolečka, cibuli rozporcujeme na kostičky. Pokrájenou zeleninu povaříme a zchladíme studenou vodou.

4

Pstruha a candáta nakrájíme na plátky, které dobře omyjeme a osušíme. Osolíme, zakapeme citronovou šťávou a pokrájíme na kousky o velikosti jednoho sousta. Pak zeleninu a rybí kousky vložíme do vývaru a vaříme 5 minut, dokud nezměknou.

5

Nakonec děrovanou naběračkou zeleninu s rybami vyjmeme a rozdělíme do hlubokých talířů. Vše zalijeme vývarem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept