Chodské bramborové knedle s rohlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chodské bramborové knedle s rohlíky
Chodské bramborové knedle s rohlíky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52928 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
650 g | Brambory |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
5 ks | Rohlíky bílé |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na uvaření knedlíků | |
---|---|
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 73,3mg |
Draslík | 693,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Vejce slepičí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chodské bramborové knedle s rohlíky postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a omyjeme brambory, jemně je nastrouháme a dáme do mísy. Rohlíky pokrájíme na kostičky a promícháme s bramborami. Přidáme vejce, sůl, polohrubou mouku a vymícháme polotuhé až tuhé těsto. |
2 | V hrnci přivedeme k varu 2-3 litru vody s lžičkou soli. Z těsta tvarujeme kulaté knedlíky o průměru přibližně 6 cm. Opatrně je vkládáme do vroucí vody a pomalu vaříme 15-20 minut. |
3 | Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme je do mísy, omastíme rozpuštěným máslem. Podáváme jako přílohu. |
Poznámka
K těmto knedlíkům se hodí pečené maso a dušené zelí.