Rybí směs bylinková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí směs bylinková
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 52934 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Hořčice |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
500 g | Okouník mořský |
2 špetka | Pepř bílý |
50 g | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
125 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 172,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,6mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Citrony, Muškátový oříšek, Okouník mořský, Pepř bílý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Pórek, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí směs bylinková postup přípravy receptu:
1 | Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky silné asi 1/2 centimetru. Pórek opláchneme a odkrojíme z něj kořenovou část a uvadlé zelené listy. Rozkrojíme pórek podélně a potom příčně pokrájíme na nudličky. Cibuli posekáme a nakrájíme na nudličky. |
2 | V kastrolu rozpustíme máslo a vložíme na něj cibuli. Vmícháme do ní plátky brambor a nudličky pórku. Dusíme, osolíme a opepříme. Přidáme mletý muškátový oříšek a citronovou kůru z poloviny chemicky neošetřeného citronu a hořčici. Zalijeme rybím vývarem a smetanou. Počkáme, dokud směs nezačne vřít, potom ztlumíme plamen a pomalu 20 minut vaříme. |
3 | Mořského okouníka nakrájíme na kousky, které zakapeme šťávou z poloviny citronu, osolíme a opepříme. Rybí kousky postupně vmícháme k zelenině. |
4 | Nadrobno nasekanou petrželku přidáme ke žloutku a prošleháme. Vlijeme žloutek k rybí směsi a zamícháme, ovšem už nevaříme, aby se vmíchaný žloutek nesrazil. |
Poznámka
Místo mořského okouníka můžeme použít mořskou štiku nebo hejka. Do kotlíku můžeme zjara přidat chřest nebo jarní cibulku, během léta mrkev a během podzimu rajčata a papriky.