Vepřové na špízu se šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové na špízu se šalvějí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 52937 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Anglická slanina |
50 ml | Olej olivový |
150 g | Olivy černé |
6 g | Pepř černý mletý |
20 g | Šalvěj čerstvá |
1200 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Šalvěj čerstvá, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové na špízu se šalvějí postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou panenku nakrájíme na plátky a lehce naklepeme a opepříme. Na každý kousek masa vložíme několik lístků šalvěje a pevně zabalíme do plátku slaniny. Napichujeme na grilovací jehlu střídavě s vypeckovanými olivami. Špízy potřeme olivovým olejem a grilujeme 10 minut z obou stran. |