Fusilli s omáčkou z rajčat a sýra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli s omáčkou z rajčat a sýra
Fusilli s omáčkou z rajčat a sýra
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | wallisova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 52939 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
250 g | Mascarpone |
30 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
100 g | Rukola |
100 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
100 g | Šunka parmská |
500 g | Těstoviny Fusilli |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 103g |
---|---|
Cholesterol | 84,7mg |
Draslík | 359,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 922,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola, Šunka parmská, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fusilli s omáčkou z rajčat a sýra postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme slupku a dužinu nakrájíme na kostky. Přebereme rukolu, omyjeme, důkladně protřepeme a větší část natrháme na malé kousky. Zbývající rukolu odložíme stranou na ozdobení hotového pokrmu. Oloupeme a nasekáme nadrobno šalotky. Parmskou šunku nakrájíme na široké proužky. |
2 | Ve velkém hrnci přivedeme do varu osolenou vodu se lžičkou olivového oleje a uvaříme na skus těstoviny dle návodu. Po slití přes síto dáme na teplé místo, nejlépe zabalené do utěrky. |
3 | Nasekanou šalotku přidáme na rozpuštěné máslo a počkáme, až zesklovatí. Nasypeme rajčata a lehce povaříme do odpaření tekutiny. |
4 | Mascarpone přidáme k rajčatům a necháme rozpustit při mírné teplotě. Poté přidáme nakrájenou parmskou šunku s kousky rukoly, podle chuti osolíme a opepříme. |
5 | Fusilli dáme na předem nahřáté talíře, zalijeme omáčkou a posypeme zbylou rukolou. |