Jednoduchý recept

Fusilli s omáčkou z rajčat a sýra

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 52939
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

250 g Mascarpone
30 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej olivový
2 g Pepř černý mletý
300 g Rajčata
100 g Rukola
100 g Šalotka
5 g Sůl
100 g Šunka parmská
500 g Těstoviny Fusilli
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 793 kcal
Kilojoule 3 318kJ
29% Sacharidy 104 g
42% Tuky 32 g
32% Sodík 641 mg
37% Bílkoviny 21 g

Fusilli s omáčkou z rajčat a sýra postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme slupku a dužinu nakrájíme na kostky. Přebereme rukolu, omyjeme, důkladně protřepeme a větší část natrháme na malé kousky. Zbývající rukolu odložíme stranou na ozdobení hotového pokrmu. Oloupeme a nasekáme nadrobno šalotky. Parmskou šunku nakrájíme na široké proužky.

2

Ve velkém hrnci přivedeme do varu osolenou vodu se lžičkou olivového oleje a uvaříme na skus těstoviny dle návodu. Po slití přes síto dáme na teplé místo, nejlépe zabalené do utěrky.

3

Nasekanou šalotku přidáme na rozpuštěné máslo a počkáme, až zesklovatí. Nasypeme rajčata a lehce povaříme do odpaření tekutiny.

4

Mascarpone přidáme k rajčatům a necháme rozpustit při mírné teplotě. Poté přidáme nakrájenou parmskou šunku s kousky rukoly, podle chuti osolíme a opepříme.

5

Fusilli dáme na předem nahřáté talíře, zalijeme omáčkou a posypeme zbylou rukolou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept