Jednoduchý recept

Restované brambory s lahůdkovou cibulkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 52946

Ingredience

800 g Brambory
2 ks Cibule lahůdková
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
220 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 417 kcal
Kilojoule 1 747kJ
8% Sacharidy 29 g
38% Tuky 28 g
43% Sodík 866 mg
20% Bílkoviny 12 g

Restované brambory s lahůdkovou cibulkou postup přípravy receptu:

1

Den předem vařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

Očištěné lahůdkové cibule nakrájíme na tenké kroužky. Zelenou pokrájenou část odložíme zvlášť. Slaninu nakrájíme na tenké proužky.

3

V hlubší pánvi slaninu osmažíme dozlatova na škvarky. Slaninové škvarky vyjmeme a odložíme. K omastku přidáme olej, když je dostatečně rozpálený, přidáme pokrájené brambory, které osolíme a zprudka restujeme dozlatova z obou stran. Přimícháme k nim nakrájenou bílou část cibulek a chvíli, asi 2 minuty, společně restujeme.

4

Brambory dochutíme pepřem 4 barev a přimícháme slaninové škvarky. Hotové brambory dáme na talíře, ozdobíme je zelenou natí cibulek a servírujeme.

Poznámka

K selským bramborám podáváme mléko nebo podmáslí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept