Jehněčí frikandely s ovčím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí frikandely s ovčím sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 52956 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
700 g | Jehněčí maso |
30 g | Máta |
6 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
10 g | Sůl |
200 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 179,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Máta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí frikandely s ovčím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli, petrželovou nať a mátu nasekáme najemno a vložíme do mísy. Přidáme mleté jehněčí maso, sůl a pepř, důkladně prohněteme. Hmotu rozdělíme na 4 díly, z každého vytvarujeme kouli. Do středu koule vyhloubíme důlek, do kterého vložíme kostku sýru. Otvor zakryjeme a kouli znovu pečlivě vytvarujeme. Grilujeme 15 minut ze všech stran za častého otáčení, až mají frikandely zlatavou barvu, potom přemístíme na okraj grilu a necháme 5 minut dopéct. |