Recept

Bramborové pirohy se slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 390 minut
Doba přípravy: 350 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 52957

Ingredience

1 kg Brambory
50 g Mouka pšeničná hladká
160 g Mouka pšeničná hrubá
120 g Pšeničná krupice
120 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
140 g Vepřové škvarky
1,8 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 511 kcal
Kilojoule 2 138kJ
21% Sacharidy 74 g
12% Tuky 9 g
10% Sodík 207 mg
58% Bílkoviny 33 g

Bramborové pirohy se slaninou postup přípravy receptu:

1

Brambory ve slupce uvaříme, horké oloupeme a po vychladnutí umeleme. Do brambor uděláme důlek, rozklepneme do něj vejce, přidáme mouku, krupici, sůl, prolisovaný česnek a 1/4 drobně pokrájených vepřových škvarků. Vypracujeme kompaktní těsto, ze kterého na válu podsypaném hladkou moukou vyválíme placku, vykrájíme z ní čtverce 7x7 cm, naplníme dílem škvarků, přehneme do trojúhelníku, okraje pevně stiskneme. Pirohy smažíme ve vyšší vrstvě sádla z obou stran dozlatova. Před podáváním je necháme teplém místě na ubrousku okapat.

Poznámka

Podáváme s různými druhy zeleninových salátů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept