Recept

Postřekovské chlupáče

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 52961

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 polévková lžíce Sůl
3 l Voda pitná
Těsto
1,5 kg Brambory
200 g Mouka polohrubá
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 331 kcal
Kilojoule 1 383kJ
18% Sacharidy 65 g
5% Tuky 4 g
18% Sodík 370 mg
20% Bílkoviny 12 g

Postřekovské chlupáče postup přípravy receptu:

1

Ve slupce uvařené brambory (500 g) oloupeme, jemně nastrouháme a dáme do mísy. Oloupané syrové brambory (1 kg) omyjeme a jemně nastrouháme do druhé mísy. Vymačkáme je z přebytečné vody a přidáme k uvařeným bramborům. Přisypeme polohrubou a hladkou mouku, sůl a těsto dobře promícháme.

2

Ve větším hrnci přivedeme k varu 2-3 litry vody se solí. Těsto nabíráme lžící a druhou lžící vytvarujeme (pokud možno) kulaté knedlíky, které vhazujeme do vroucí vody. Lžíce před vykrojením těsta vždy namočíme do studené vody. Během vaření chlupáče občas promícháme. Vaříme je podle velikosti přibližně 20 minut.

3

Mezitím očistíme a drobně pokrájíme cibule. V pánvi na sádle s máslem cibuli osmažíme dozlatova.

4

Chlupáče vyjmeme děrovanou naběračkou a propláchneme hned pod studenou vodou, aby nebyly lepkavé. Dáme je mísy, polijeme osmaženou cibulkou i s omastkem, promícháme a hned horké podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept