Postřekovské chlupáče - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Postřekovské chlupáče
Postřekovské chlupáče
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 52961 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Těsto | |
---|---|
1,5 kg | Brambory |
200 g | Mouka polohrubá |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 4,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Brambory, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Postřekovské chlupáče postup přípravy receptu:
1 | Ve slupce uvařené brambory (500 g) oloupeme, jemně nastrouháme a dáme do mísy. Oloupané syrové brambory (1 kg) omyjeme a jemně nastrouháme do druhé mísy. Vymačkáme je z přebytečné vody a přidáme k uvařeným bramborům. Přisypeme polohrubou a hladkou mouku, sůl a těsto dobře promícháme. |
2 | Ve větším hrnci přivedeme k varu 2-3 litry vody se solí. Těsto nabíráme lžící a druhou lžící vytvarujeme (pokud možno) kulaté knedlíky, které vhazujeme do vroucí vody. Lžíce před vykrojením těsta vždy namočíme do studené vody. Během vaření chlupáče občas promícháme. Vaříme je podle velikosti přibližně 20 minut. |
3 | Mezitím očistíme a drobně pokrájíme cibule. V pánvi na sádle s máslem cibuli osmažíme dozlatova. |
4 | Chlupáče vyjmeme děrovanou naběračkou a propláchneme hned pod studenou vodou, aby nebyly lepkavé. Dáme je mísy, polijeme osmaženou cibulkou i s omastkem, promícháme a hned horké podáváme. |