Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52962

Ingredience

3 ks Brambory
1 ks Cibule
100 g Gouda
900 g Kuře
60 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Petržel - nať
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,061 kcal
Kilojoule 4 441kJ
4% Sacharidy 15 g
112% Tuky 84 g
43% Sodík 860 mg
107% Bílkoviny 60 g

Kuře v kelímku postup přípravy receptu:

1

Střední kuře a neoloupanou překrojenou cibuli vložíme do vařící osolené vody a doměkka vaříme. Uvařené maso obereme a nakrájíme na kostičky. Mezitím ve slupce uvaříme omyté 3 středně velké brambory, ještě teplé oloupeme a nakrájíme na kostky. Dále nasekáme petrželku, nastrouháme sýr Gouda, v pánvi na másle orestujeme na kostky nakrájené žampiony. Do šlehačky přidáme vejce, osolíme a rozšleháme.

2

V míse smícháme uvařené kuřecí maso s kostkami brambor, žampiony a petrželkou, směs osolíme a naplníme do 8 máslem vymazaných vysokých varných misek a zalijeme smetanou s vejci.

3

Do velkého pekáče vložíme utěrku, na ni nalijeme vodu. Do pekáče pak postavíme připravené misky tak, aby byly potopeny pouze do poloviny, přikryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 150 °C, při této teplotě pečeme asi 20 minut. Když hmota ztuhne, pekáč odkryjeme, misky posypeme strouhaným sýrem, troubu přepneme na gril a 3 minuty zapékáme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept