Kuřecí čtvrtky po srbsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí čtvrtky po srbsku
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52963 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
900 g | Kuře |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
120 g | Olej slunečnicový |
3 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 183,8mg |
Draslík | 817,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,9mg |
Vitamín E | 11,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kuře, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí čtvrtky po srbsku postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí čtvrtky vykostíme, naklepeme a osolíme, cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno, prolisujeme česnek. Dále na proužky nakrájíme zelené papriky zbavené stopek a semen, rozmačkáme spařená oloupaná rajčata a nasekáme zelenou petrželku. |
2 | Osolené kuřecí čtvrtky po obou stranách v kastrole na horkém oleji 10 minut opékáme, opečené kuře uložíme do jiné nádoby a udržujeme v teple. |
3 | Na výpeku dorůžova orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání necháme zasmahnout. Zásmažku zalijeme vodou, svaříme na řídkou omáčku, přidáme sůl s mletým pepřem a česnek a do omáčky vložíme opečené maso. Kuře pak přiklopíme a v omáčce na mírném ohni asi 30 minut dusíme doměkka. |
4 | Mezitím v pánvi na másle osmahneme a 5 minut podusíme papriky s rajčaty. |
5 | Porce kuřete s omáčkou rozdělíme na talíře, na maso navršíme směs paprik s rajčaty a servírujeme ozdobené sekanou petrželkou. |
Poznámka
Takto upravené kuře podáváme se šťouchanými bramborami.