Jednoduchý recept

Krémová vejce vařená v misce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 52967
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 108 kcal
Kilojoule 453kJ
0% Sacharidy 1 g
11% Tuky 8 g
14% Sodík 275 mg
13% Bílkoviny 7 g

Krémová vejce vařená v misce postup přípravy receptu:

1

Šunku nakrájíme na malé kousky.

2

Čtyři menší zapékací misky vymažeme máslem a na dno dáme kousky šunky. Misky naskládáme do pekáče nebo hlubokého pečicího plechu. Do každé misky rozklepneme jedno vejce, osolíme ho, zalijeme lžící smetany a na ni kápneme trochu oleje.

3

Do pekáče nebo plechu nalijeme vroucí vodu tak, aby byla do poloviny zapékacích misek a dáme na 15 minut do trouby, předehřáté na 190 stupňů Celsia. Uvařená vejce mají mít krémovou konzistenci.

4

Podáváme je teplá v miskách, před servírováním je ještě můžeme posypat jemně nasekanými bylinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept