Rozmarýnové chlebové placky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rozmarýnové chlebové placky
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 52970 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
10 g | Droždí sušené |
500 g | Mouka polohrubá |
60 ml | Olej olivový |
20 ml | Olej slunečnicový |
30 g | Rozmarýn čerstvý |
10 g | Sůl |
15 g | Sůl mořská |
350 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 206,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Olej slunečnicový, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Olej olivový, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rozmarýnové chlebové placky postup přípravy receptu:
1 | Ve velké míse promícháme mouku se solí a sušeným droždím. Zalijeme vlažnou vodou a důkladně prohněteme. Zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme 30 minut kynout. |
2 | Vykynulé těsto znovu důkladně prohněteme, případně zasypeme ještě trochou mouky, aby nelepilo. Z těsta vyválíme asi 2 cm silnou placku, kterou vložíme na plech potřený olejem a necháme znovu 15 minut kynout. |
3 | Čerstvý rozmarýn nasekáme najemno, placku potřeme olivovým olejem, posypeme rozmarýnem a hrubou solí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25 minut. |