Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 52974
Kategorie: Zelenina

Ingredience

4 ks Cibule
200 g Játra vepřová
1 kávová lžička Majoránka
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
60 g Slanina vepřová
40 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Sůl mořská
Na bešamel
25 g Máslo čerstvé
200 ml Mléko plnotučné
25 g Mouka pšeničná hladká
2 špetka Muškátový květ
0,3 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 303 kcal
Kilojoule 1 266kJ
6% Sacharidy 23 g
21% Tuky 16 g
511% Sodík 10 g
30% Bílkoviny 17 g

Cibule plněná játry postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme, vršky odkrojíme ve čtvrtině a na hrubé soli pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

2

V mezičase v rendlíku usmažíme jíšku z másla a mouky. Jíšku rozředíme mlékem, které do ní postupně zašleháme. Na mírném plameni bešamel vaříme alespoň 10 minut za stálého míchání. Vmícháme sůl, muškátový květ.

3

Z upečených cibulí vydlabeme vnitřky, které nasekáme nadrobno. Opláchnutá játra nakrájíme na nudličky, slaninu nakrájíme nadrobno, promícháme v míse spolu s vnitřky cibulí, pepřem, majoránkou a vmícháme vychladlý bešamel. Strouhanku smícháme s jemně posekanou petrželovou natí.

4

Připravenou směsí vyplníme vydlabané cibule, posypeme strouhankou a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 140 °C zhruba 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept