Jednoduchý recept

Ředkvičkové myšky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 52976
Kategorie: Zelenina

Ingredience

120 g Chléb konzumní
50 g Máslo čerstvé
2 g Pepř černý celý
240 g Ředkvička
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 177 kcal
Kilojoule 742kJ
5% Sacharidy 17 g
14% Tuky 11 g
50% Sodík 993 mg
5% Bílkoviny 3 g

Ředkvičkové myšky postup přípravy receptu:

1

Z ředkviček odkrojíme nať, dlouhý kořínek ponecháme, bude vypadat jako myší ocásek. V jedné třetině ředkvičky, kde byla nať, začneme nožíkem škrábat, až ředkvičku seškrábneme do špičky, což bude část hlavy s čenichem. Potom špičkou nože nebo zápalkou vyhloubíme důlky pro oči, do kterých vložíme kousky drceného pepře. Nemáme-li drcený pepř, vezmeme kuličky celého pepře a trochu paličkou nadrtíme. Ředkvičkové myšky rozdělíme na talířky, doplníme trojúhelníkem másla, do kterého špičkou nože vyřízneme otvory, aby vypadalo jako ementál, doplníme krajíčkem chleba, solí a podáváme jako veselou snídani.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept