Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 52978

Ingredience

300 g Cukr krupice
100 g Kokosová moučka
100 g Mouka pšeničná hladká
300 g Vaječný bílek slepičí
Na krém
200 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Káva mletá
1 l Mléko plnotučné
250 g Máslo čerstvé
150 g Pudinkový prášek - vanilkový
Na polevu
220 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

71% Kalorie 1,403 kcal
Kilojoule 5 869kJ
53% Sacharidy 190 g
86% Tuky 64 g
19% Sodík 375 mg
36% Bílkoviny 20 g

Štafetky postup přípravy receptu:

1

V míse vyšleháme do pěny bílky s cukrem, zabalíme do ní prosátou mouku a kokos. Směs rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 230 °C pečeme zhruba 12 minut. Po upečení z těsta stáhneme papír a těsto necháme vychladnout.

2

V mezičase připravíme krém. V hrnci zahřejeme mléko s cukrem a zašlehaným pudinkovým práškem. Za stálého míchání přivedeme do varu a vaříme 5 minut. Krém mícháme do vychladnutí. Poté do krému zatřeme po částech máslo, dbáme, aby měl krém i máslo stejnou teplotu, aby se nám krém nesrazil. Na závěr vmícháme mletou kávu.

3

Upečené těsto rozkrájíme na 4 stejné pruhy, které potřeme krémem, spojíme k sobě a potřeme krémem i po obvodu. Štafetky dáme vychladit, poté je nakrájíme na menší obdélníky a ozdobně namáčíme v čokoládové polevě, kterou jsme připravili rozpuštěním čokolády na vaření ve vodní lázni.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept