Dip s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dip s tuňákem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52985 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
3 kávová lžička | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička | Kapary |
125 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
185 g | Tuňák v oleji |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 139,3mg |
Draslík | 247,9mg |
Vláknina | 220,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Kapary, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dip s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve prolisujeme česnek, poté necháme okapat kapary a tuňáka, kterého následně rozebereme na malé kousky. |
2 | V mixéru rozmícháme žloutek, citrónovou šťávu a hořčici. Do směsi za stálého míchání přiléváme po troškách olej, aby měl dip jemnou konzistenci, poté přidáme tuňáka, rajský protlak a kapary. |
3 | Nakonec vmícháme sůl a pepř. |