Losos po čínsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos po čínsku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52989 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
800 g | Losos - filety |
2 polévková lžíce | Ocet rýžový |
0,5 dl | Omáčka sójová |
0,5 dl | Víno rýžové čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 104,0mg |
Draslík | 685,3mg |
Vláknina | 468,0mg |
Vitamín A | 323,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr třtinový, Losos - filety, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos po čínsku postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulky omyjeme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na tenké proužky. |
2 | V míse smícháme rýžové víno, cukr a sójovou omáčku. Do připravené marinády vložíme filety z lososa a necháme je marinovat alespoň 5 minut. |
3 | Lososa pečeme v rozehřáté pánvi bez tuku 2 minuty z každé strany, pak přilijeme marinádu a pečeme ještě další 2 až 3 minuty. Upečené filety vyjmeme a dáme na servírovací talíře. |
4 | Do pánve přilijeme ocet, omáčku promícháme, prohřejeme a přelijeme na porce ryby. Pak je ještě posypeme nakrájenou jarní cibulkou a podáváme. |