Paprikové vepřenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikové vepřenky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 5299 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 krajíc | Chléb celozrnný pšeničný |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
8 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřové maso tučné |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 235,1mg |
Draslík | 67,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný pšeničný, Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Vepřové maso tučné, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikové vepřenky postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, nakrájíme na kousky a umeleme spolu s žemlí namočenou v mléce a vymačkanou. Vše smícháme s vejcem, solí, pepřem a paprikou. |
2 | Namočenýma rukama vytvoříme z hmoty malé placičky a po obou stranách je opečeme v horkém tuku. |
3 | Podáváme na krajících chleba potřených hořčicí a sypeme jemně nakrájenou cibulí. |