Hruškový závin s nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hruškový závin s nivou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 52992 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
4 ks | Hrušky |
500 g | Listové těsto |
50 g | Mandle |
150 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Mléko čerstve polotučné |
300 g | Sýr Niva (Rokfór) |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 92,5mg |
Draslík | 313,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 381,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky, Mandle, Sýr Niva (Rokfór), Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Mléko čerstve polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hruškový závin s nivou postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme hrušky, očistíme je od jádřince a pokrájíme na plátky. Jedno listové těsto rozválíme, potřeme rozpuštěným máslem a posypeme plátky hrušky, nasekanými mandlemi a strouhaným sýrem. Těsto zabalíme do balíčku. Konce pořádně utěsníme, aby obsah při pečení nevytekl. Stejný postup poté praktikujeme na zbylé pláty těsta. |
2 | Všechny "balíčky" potřeme ještě rozmíchaným bílkem smíchaným s mlékem a dáme do zapékací mísy. V té pečeme 15 minut při teplotě 180 °C. |
Poznámka
Můžeme podávat spolu s brusinkovou marmeládou.