Recept

Kuře Marengo podle Jaromíra Trejbala

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52993

Ingredience

2 ks Cibule
900 g Kuře
40 g Mouka pšeničná hladká
120 g Máslo čerstvé
250 ml Olej rostlinný
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
3 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
150 ml Voda pitná
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 895 kcal
Kilojoule 3 746kJ
4% Sacharidy 16 g
89% Tuky 67 g
41% Sodík 825 mg
91% Bílkoviny 51 g

Kuře Marengo podle Jaromíra Trejbala postup přípravy receptu:

1

Vykostěné kuřecí čtvrtky naklepeme a osolíme, cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.

2

Osolené kuřecí čtvrtky po obou stranách v kastrole na horkém másle 10 minut opékáme, opečené kuře uložíme do jiné nádoby.

3

Mezitím do malého kastrolku nalijeme asi 4 cm oleje, rozpálíme ho a potom do něj vyklepneme vejce. Bílek, který se rozběhne do stran, ihned zachytíme vařečkou a shrneme přes střed vejce, aby mělo svůj správný tvar. Asi po 15 vteřinách vejce obrátíme a po dalších 20 vteřinách je vyndáme, osolíme a udržujeme v teple pro další použití. Vejce smažíme vždy jen po jednom kuse.

4

Na výpeku z kuřecích porcí dorůžova orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání necháme zasmahnout. Zásmažku zalijeme vodou a suchým bílým vínem, svaříme na řídkou omáčku, přidáme sůl s rajským protlakem a do omáčky vložíme opečené maso. Kuře pak přiklopíme a v omáčce na mírném ohni asi 30 minut dusíme doměkka.

5

Na talíře rozdělíme porce kuřete, na každou porci položíme 1 vejce a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept