Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 530
Kategorie: Maso

Ingredience

25 g Česnek
50 g Cibule
150 ml Hovězí vývar základní
150 g Játra vepřová
2 g Majoránka
2 g Nové koření mleté
3 g Pepř černý mletý
250 g Rýže loupaná
30 g Sůl
40 g Tuk
1200 g Vepřová hlava
150 g Vepřové plíce
100 g Vepřový bok
1 l Voda pitná
2 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 577 kcal
Kilojoule 2 415kJ
6% Sacharidy 23 g
52% Tuky 39 g
68% Sodík 1 g
54% Bílkoviny 31 g

Jitrnicová kaše postup přípravy receptu:

1

Vepřovou hlavu, bůček a plíce opláchneme, očistíme a spolu s cibulí uvaříme v mírně osolené vodě.

2

Uvařené maso vyjmeme, vykostíme a na drobno rozsekáme. (Maso je lépe uvařit tak, aby bylo tužší).

3

Vepřová játra očistíme, opláchneme a jemně umeleme. Promícháme je s prochladlou dušenou rýží, přidáme rozsekané maso, česnek utřený se solí, majoránku, zázvor, mleté nové koření a pepř, vývar od vaření masa a dobře promícháme a přisolíme.

4

Hotovou jitrnicovou kaši vlijeme do vymaštěného pekáče a zvolna upečeme v troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept