Jitrnicová kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jitrnicová kaše
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 530 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
25 g | Česnek |
50 g | Cibule |
150 ml | Hovězí vývar základní |
150 g | Játra vepřová |
2 g | Majoránka |
2 g | Nové koření mleté |
3 g | Pepř černý mletý |
250 g | Rýže loupaná |
30 g | Sůl |
40 g | Tuk |
1200 g | Vepřová hlava |
150 g | Vepřové plíce |
100 g | Vepřový bok |
1 l | Voda pitná |
2 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 225,7mg |
Draslík | 363,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Játra vepřová, Majoránka, Rýže loupaná, Sůl, Tuk, Vepřové plíce, Vepřový bok, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Vepřová hlava mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jitrnicová kaše postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou hlavu, bůček a plíce opláchneme, očistíme a spolu s cibulí uvaříme v mírně osolené vodě. |
2 | Uvařené maso vyjmeme, vykostíme a na drobno rozsekáme. (Maso je lépe uvařit tak, aby bylo tužší). |
3 | Vepřová játra očistíme, opláchneme a jemně umeleme. Promícháme je s prochladlou dušenou rýží, přidáme rozsekané maso, česnek utřený se solí, majoránku, zázvor, mleté nové koření a pepř, vývar od vaření masa a dobře promícháme a přisolíme. |
4 | Hotovou jitrnicovou kaši vlijeme do vymaštěného pekáče a zvolna upečeme v troubě. |