Jednoduchý recept

Hrách a kroupy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 5300

Ingredience

300 g Hrách loupaný
150 g Ječné kroupy
1 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 457 kcal
Kilojoule 1 913kJ
21% Sacharidy 76 g
11% Tuky 8 g
11% Sodík 222 mg
38% Bílkoviny 21 g

Hrách a kroupy postup přípravy receptu:

1

Loupaný hrách necháme přes noc namočený.

2

Druhý den zbylou vodu slijeme, hrách propereme a dáme vařit do čerstvé vody, přidáme špetku jedlé soli, aby byla voda měkčí. Hrách nesmí být ve vodě ponořený, v průběhu vaření dle potřeby vodu doléváme a hrách promícháme.

3

Propereme kroupy, dáme do kamenného hrnku, osolíme, okmínujeme a omastíme lžící sádla. Chvilku je promícháme, aby se promastily a pak je zalijeme, aby byly potopené. Při vaření na ně přilijeme horkou vodu a často promícháváme, aby se nám nepřipekly ke dnu.

4

Vaříme je na mírném ohni pod pokličkou.

5

Uvařený scezený hrách dáme na mísu asi tak 3 cm vysoko a pak na něj dáme uvařené kroupy, znovu střídavě opět hrách a kroupy dokud nemáme vše na míse.

6

Povrch omastíme sádlem, můžeme dát i škvarečky. Podáváme společně se syrovým naloženým zelím či kyselou okurkou.

Poznámka

Musíme počítat s časem na bobtnání hrachu. Množství vody uzpůsobíme podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept