Domácí fazolový kotlík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí fazolový kotlík
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 53005 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
420 ml | Fazole |
100 g | Klobása Chorizo |
1 ks | Klobása Dunajská |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 35,8mg |
Draslík | 247,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Oregano sušené, Paprika červená, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Klobása Chorizo, Klobása Dunajská, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí fazolový kotlík postup přípravy receptu:
1 | V misce si smícháme nadrobno pokrájenou mrkev, celer, cibuli a chorizo. Na velké pánvi rozehřejeme máslo a zeleninu i s chorizem pět minut restujeme. |
2 | Na pánev přilijeme vývar, fazole, oregano a papriku. Vše vaříme těsně pod bodem varu cca 15 minut. Po čtvrthodině přimícháme obě pokrájené klobásy a vaříme další dvě minuty, aby změkly. Na závěr už jen do směsi přimícháme nasekanou petrželovou nať a ihned poté podáváme. |