Jednoduchý recept

Dip s olivami a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53008

Ingredience

1 kávová lžička Med včelí
5 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Olej olivový
60 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Sýr kozí
2 špetka Sůl
2 kávová lžička Tymián čerstvý
150 g Zakysaná smetana
0,5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 125 kcal
Kilojoule 523kJ
1% Sacharidy 3 g
6% Tuky 5 g
11% Sodík 214 mg
9% Bílkoviny 5 g

Dip s olivami a sýrem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve očistíme, oloupeme a prolisujeme česnek. Poté v menší misce smícháme zakysanou smetanu, mléko a kozí sýr a za stálého míchání přidáváme olej tak, aby dip dostal krémovou konzistenci.

2

Do vzniklé směsi přimícháme připravený česnek, med a nasekaný tymián, osolíme a opepříme. Na závěr do směsi jemně vmícháme nadrobno nakrájené olivy bez pecek. Dip servírujeme důkladně vychlazený.

Poznámka

Med můžeme nahradit šťávou z agáve, která se svou chutí velmi hodí ke kozímu sýru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept