Dip s olivami a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dip s olivami a sýrem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53008 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
0,5 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Med včelí |
5 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
60 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
200 g | Sýr kozí |
2 kávová lžička | Tymián čerstvý |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 23,9mg |
Draslík | 57,4mg |
Vláknina | 502,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Med včelí, Sůl, Sýr kozí, Tymián čerstvý, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dip s olivami a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve očistíme, oloupeme a prolisujeme česnek. Poté v menší misce smícháme zakysanou smetanu, mléko a kozí sýr a za stálého míchání přidáváme olej tak, aby dip dostal krémovou konzistenci. |
2 | Do vzniklé směsi přimícháme připravený česnek, med a nasekaný tymián, osolíme a opepříme. Na závěr do směsi jemně vmícháme nadrobno nakrájené olivy bez pecek. Dip servírujeme důkladně vychlazený. |
Poznámka
Med můžeme nahradit šťávou z agáve, která se svou chutí velmi hodí ke kozímu sýru.