Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 53009
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
4 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Cukr krupice
1000 g Kuře
50 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká
120 g Olej rostlinný
2 ks Paprika červená
2 ks Paprika zelená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
2 kávová lžička Sůl
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 668 kcal
Kilojoule 2 796kJ
6% Sacharidy 20 g
68% Tuky 51 g
29% Sodík 577 mg
61% Bílkoviny 34 g

Kuře po dalmátsku postup přípravy receptu:

1

Kuře rozporcujeme, vykostíme, naklepeme a osolíme. Osolené kuřecí čtvrtky po obou stranách v kastrole na horkém oleji 10 minut opékáme, opečené porce uložíme do jiné nádoby a uchováme v teple.

2

Oloupeme a nakrájíme nadrobno cibuli, prolisujeme česnek, ostrouháme citron a vymačkáme z něj šťávu. Dále na proužky nakrájíme stopek a semen zbavené 2 zelené a 2 červené papriky, nadrobno nasekáme 2 chilli papričky, rajčata nakrájíme na osminky a nasekáme čerstvou bazalku.

3

Na výpeku z kuřat necháme zpěnit drobně nakrájenou cibuli s chilli papričkami, pak přidáme hladkou mouku a za stálého míchání necháme zasmahnout. Zásmažku zalijeme zeleninovým vývarem a citrónovou šťávou, svaříme na řídkou omáčku, přidáme sůl, mletý pepř, česnek a citrónovou kůru. Opečené maso vrátíme do omáčky. Nádobu zakryjeme pokličkou a na mírném ohni asi 30 minut dusíme doměkka.

4

Mezitím v pánvi na másle rozpustíme cukr, necháme ho zkaramelizovat, přidáme papriky s rajčaty, prudce je opečeme, stáhneme plamen, zakryjeme a ještě 5 minut dusíme.

5

Hotové maso přendáme z omáčky na ohřáté talíře, do omáčky vmícháme dušené papriky s rajčaty a směsí přelijeme porce masa. Servírujeme ozdobené lístky bazalky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept