Fazolová polévka s jarní zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka s jarní zeleninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 53014 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
400 g | Fazole bílé sterilované |
20 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Vývar zeleninový |
300 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 622,5mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole bílé sterilované, Olej rostlinný, Oregano sušené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová polévka s jarní zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Jarní zeleninu dáme na deset minut smažit na rozpálený olej na pánvi. |
2 | Následně vše přendáme do hrnce, přidáme fazole z konzervy včetně nálevu, vývar a protlak. Směs necháme vařit, přidáme sůl, pepř a oregano a vaříme, dokud nám všechna zelenina nezměkne. Ihned poté podáváme. |
Poznámka
1