Jednoduchý recept

Sterilovaný králík pečený se slaninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 53016

Ingredience

100 g Cibule
600 g Králík
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
50 g Slanina vepřová
80 g Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
2 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 588 kcal
Kilojoule 2 460kJ
2% Sacharidy 7 g
53% Tuky 39 g
52% Sodík 1 g
86% Bílkoviny 48 g

Sterilovaný králík pečený se slaninou postup přípravy receptu:

1

Použijeme pouze zadní část očištěného králíka. Odstraníme blány, osolíme a dobře prošpikujeme pokrájenou uzenou slaninou.

2

V pekáči rozpálíme sádlo a orestujeme na kolečka pokrájenou cibuli společně s kuličkami pepře. Přidáme maso, podlijeme vývarem (případně doplníme vodou) a v rozehřáté troubě pečeme do červena.

3

Ne zcela upečené maso naporcujeme, vykostíme a rozdělíme do sklenic. Zalijeme přecezenou šťávou a ihned zavíčkujeme.

4

Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout, uložíme na temném a studeném místě.

Poznámka

Skladujeme při teplotě cca 10°C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept