Recept

Dušené kuře na smetaně s máslovými noky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 53018

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 kg Kuře
0,4 l Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká
200 g Mouka pšeničná hrubá
140 g Máslo čerstvé
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
100 ml Víno bílé
250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 936 kcal
Kilojoule 3 916kJ
11% Sacharidy 40 g
82% Tuky 61 g
28% Sodík 562 mg
75% Bílkoviny 42 g

Dušené kuře na smetaně s máslovými noky postup přípravy receptu:

1

Kuře rozporcujeme, vykostíme, naklepeme a po obou stranách v kastrole na 100 g másla mírně opečeme. Přeložíme do jiné nádoby a udržujeme v teple. V tuku po kuřeti dorůžova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme drůbežím vývarem, osolíme, přidáme bobkový list. Opečené maso vrátíme do omáčky a na mírném ohni vše dusíme 25-30 minut doměkka, poté z kastrolu vyndáme hotové kuřecí porce, které opět přemístíme na teplé místo.

2

V době, kdy se kuře dusí, si připravíme máslové noky. Do horkého mléka se špetkou soli přidáme 40 g másla a za stálého míchání přisypeme hrubou mouku. Za stálého míchání vaříme, až se těsto nelepí na vařečku a na dno nádoby. Odstavíme z ohně a necháme trochu vychladnout.

3

Potom postupně vmícháme vejce. Pomocí lžíce vykrajujeme noky, které zavaříme do osolené vařící vody. Vaříme asi 5 minut.

4

Uvařené noky necháme okapat

5

Ve šlehačce rozkvedláme hladkou mouku, zahustíme s ní omáčku, přilijeme suché bílé víno, citrónovou šťávu, cukr a vše dobře provaříme. Bobkový list vyndáme.

6

Na talíře rozdělíme uvařené máslové noky, přidáme maso, přelijeme smetanovou omáčkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept