Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 53019
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Brambory
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kg Kuře
170 g Máslo čerstvé
100 ml Mléko polotučné
200 g Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Tymián čerstvý
750 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 742 kcal
Kilojoule 3 104kJ
3% Sacharidy 12 g
201% Tuky 151 g
23% Sodík 461 mg
71% Bílkoviny 40 g

Kuře Crécy postup přípravy receptu:

1

Kuře rozporcujeme, naklepeme, osolíme a po obou stranách v kastrole na 120 g horkého másla asi 10 minut dorůžova osmahneme.

2

Oloupeme a nadrobno nakrájíme velkou cibuli, nasekáme tymián, prolisujeme česnek a oloupeme a na kusy nakrájíme brambory a mrkev.

3

Ke kuřeti přidáme česnek a tymián, osolíme, trochu podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dáme na půl hodiny dusit do trouby předehřáté na 160°C.

4

Mezitím na 50 g másla zasmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme brambory s mrkví, pepř a sůl, zalijeme zbylou vodou, přiklopíme a 30 minut vaříme.

5

Uvařenou zeleninu scedíme, přendáme do mixeru a ušleháme do pěny, ke konci šlehání přilijeme mléko.

6

Na talíře servírujeme porce kuřete, přes ně zeleninovou pěnu přelitou šťávou z kuřete.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept