Šunka po bostonsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunka po bostonsku
Šunka po bostonsku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 5302 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Džem rybízový |
1 kávová lžička | Hořčice |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
300 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 49,5mg |
Draslík | 1,2mg |
Vláknina | 130,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Hořčice, Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunka po bostonsku postup přípravy receptu:
1 | Plátky šunky opečeme na pánvi s rozpuštěným máslem. Zabalíme je do alobalu a uložíme na teplém místě. |
2 | Do tuku od opékání dáme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Přidáme hořčici, ocet, rybízový džem a papriku. Omáčku rozšleháme a necháme prohřát, až se suroviny spojí. |
3 | Plátky šunky rozdělíme na talíře a zalijeme omáčkou. |