Kuře Arroz-polo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře Arroz-polo
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 53020 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
1,2 kg | Kuře |
150 g | Máslo čerstvé |
150 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Šafrán |
2 kávová lžička | Sůl |
350 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 429,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chilli koření mleté, Cibule, Kuře, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šafrán, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře Arroz-polo postup přípravy receptu:
1 | Kuře rozporcujeme, vykostíme, naklepeme a osolíme. |
2 | V kastrole rozehřejeme máslo, vložíme porce kuřete, dorůžova je opečeme, opečené přeložíme do jiné nádoby a udržujeme v teple. |
3 | Na tuku zpěníme velkou nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list, chilli a špetku šafránu, vrátíme opečené maso, zalijeme 100 ml drůbežího vývaru, osolíme a na mírném ohni dusíme 20 minut téměř doměkka. Pak vyndáme maso a bobkový list, přidáme vypranou rýži, navrch vrátíme opečené porce kuřete a zalijeme zbylým drůbežím vývarem. Přiklopíme pokličkou a v troubě předehřáté na 170°C dusíme 20 minut. |
4 | Hotové porce masa přemístíme na talíře, rýži vidličkou načechráme a rozdělíme k masu. |