Jednoduchý recept

Francouzské vanilkové pavézky s jahodovou omáčkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 53022
Kategorie: Sladké pečivo

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
8 polévková lžíce Cukr moučkový
1 kávová lžička Cukr vanilka
150 g Jahody zahradní
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 dl Mléko polotučné
1 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Vejce slepičí
8 krajíc Veka

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 286 kcal
Kilojoule 1 195kJ
15% Sacharidy 54 g
6% Tuky 4 g
2% Sodík 41 mg
14% Bílkoviny 8 g

Francouzské vanilkové pavézky s jahodovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Jahody přebereme, omyjeme studenou vodou a okapané rozšleháme se 4 lžícemi moučkového cukru a lžičkou citronové šťávy. Omáčku dáme vychladit.

2

V míse rozšleháme vajíčka s mlékem a vanilkovým cukrem a na 5 minut do nich vložíme plátky veky, rozkrojené do trojúhelníku.

3

V pánvi rozehřejeme olej a máslo, nasáklý chléb v něm opečeme z obou stran do zlatohnědé barvy, pak ho teplý obalíme ve zbylém moučkovém cukru a podáváme s vychlazenou jahodovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept