Francouzské vanilkové pavézky s jahodovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzské vanilkové pavézky s jahodovou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 53022 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
8 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Cukr vanilka |
150 g | Jahody zahradní |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Vejce slepičí |
8 krajíc | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 125,7mg |
Draslík | 97,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 145,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Olej olivový, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Francouzské vanilkové pavézky s jahodovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Jahody přebereme, omyjeme studenou vodou a okapané rozšleháme se 4 lžícemi moučkového cukru a lžičkou citronové šťávy. Omáčku dáme vychladit. |
2 | V míse rozšleháme vajíčka s mlékem a vanilkovým cukrem a na 5 minut do nich vložíme plátky veky, rozkrojené do trojúhelníku. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a máslo, nasáklý chléb v něm opečeme z obou stran do zlatohnědé barvy, pak ho teplý obalíme ve zbylém moučkovém cukru a podáváme s vychlazenou jahodovou omáčkou. |