Jednoduchý recept

Hovězí kousky s křenovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 53025
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Hořčice Dijonská
0,5 kg Hovězí roštěnka vys. peč.
3 polévková lžíce Křen
1 polévková lžíce Ocet vinný
10 polévková lžíce Olej olivový
2 hrst Pažitka
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Víno portské
2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 624 kcal
Kilojoule 2 611kJ
2% Sacharidy 6 g
59% Tuky 44 g
9% Sodík 178 mg
90% Bílkoviny 51 g

Hovězí kousky s křenovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Křen oloupeme, omyjeme a najemno ho nastrouháme.

2

Hovězí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na kostičky.

3

V míse smícháme lžíci nastrouhaného křenu, tři lžíce olivového oleje, worcesterovou omáčku, víno a ocet. Do marinády vložíme nakrájené maso, misku přikryjeme potravinářskou fólií a dáme na 30 minut do chladničky.

4

V druhé misce si připravíme křenovou omáčku. Zbývající nastrouhaný křen smícháme se zakysanou smetanou, hořčicí a jemně nasekanou pažitkou. Omáčku podle chuti osolíme a dáme do chladničky.

5

Maso po vyjmutí z chladničky necháme chvíli ohřát v pokojové teplotě a pak ho napícháme na dřevěné špejle, namočené ve vodě.

6

V pánvi rozehřejeme zbylý olej, špízy v něm pečeme z každé strany 2 minuty a pak podáváme s vychlazeným křenovým dipem v miskách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept