Jednoduchý recept

Kachní prsa se zeleným salátem a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 53026

Ingredience

800 g Kachní prsa
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Salát hlávkový
4 polévková lžíce Sýr Feta
1 špetka Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 348kJ
0% Sacharidy 2 g
22% Tuky 16 g
11% Sodík 224 mg
73% Bílkoviny 41 g

Kachní prsa se zeleným salátem a sýrem postup přípravy receptu:

1

Salát omyjeme a necháme ho okapat. Jednotlivé listy natrháme a rozložíme na servírovací mísu.

2

Sýr nastrouháme na nudličky.

3

Kachní prsa omyjeme, osušíme, potřeme je olejem, opepříme a osolíme. Na ohni rozehřejeme pekáček a prsa v něm kůži dolů při vysoké teplotě 1 minutu prudce pečeme. Pak maso otočíme a dáme péct na 15 minut do rozehřáté trouby. Během pečení přilijeme vodu smíchanou se sójovou omáčkou.

4

Upečená prsa vyjmeme, a nakrájíme šikmo na velmi tenké plátky, které pokládáme na připravený zelený salát a průběžně pokapáváme vypečenou šťávou. Maso na závěr posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Poznámka

Můžeme použít různé druhy zelených salátů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept