Čínský salát s placičkami ze sezamu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínský salát s placičkami ze sezamu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 53028 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
80 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
150 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
100 g | Rýže Basmati |
3 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Vývar zeleninový |
300 g | Zelí čínské |
250 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 62,2mg |
Draslík | 712,3mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ořechy vlašské, Pomeranče, Sezam - semena, Sůl, Vejce slepičí, Zelí čínské, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Rýže Basmati, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čínský salát s placičkami ze sezamu postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme v zeleninovém vývaru dle návodu na obalu. Z pomeranče si nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Pomerančovou šťávu dáme do velké misky, přidáme cca jednu kávovou lžičku nasekané pomerančové kůry, 60 ml oleje, nasekané ořechy a sójovou omáčku. Lehce osolíme, opepříme, smícháme s nahrubo nakrájeným červeným zelím a důkladně vše promícháme. |
2 | Vidličkou rozšleháme vejce a smícháme ho s uvařenou rýží a sezamovými semínky. Z rýžové směsi vytvarujeme placky, které smažíme v pánvi na rozehřátém zbytku oleje cca 1 minutu z každé strany. |
3 | Na závěr si už jen nakrájíme čínské zelí, smícháme s již hotovým salátem z hlávkového zelí a spolu s placičkami ihned podáváme. |