Kachní prsa v sherry marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa v sherry marinádě
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53033 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kachní prsa |
2 dl | Olej sezamový |
80 ml | Omáčka sójová |
5 g | Pepř citronový |
60 ml | Sherry brandy |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 406,7mg |
Vláknina | 188,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej sezamový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Omáčka sójová, Pepř citronový, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa v sherry marinádě postup přípravy receptu:
1 | Kachní prsa opláchneme a osušíme, kůži nařízneme do šachovnice a porce vložíme do mísy. Na marinádu smícháme sójovou omáčku, sherry, olej, citronový pepř, sůl a vše důkladně vyšleháme. Marinádou zalijeme maso na míse a necháme 2 hodiny uležet, v průběhu dvakrát otočíme. Grilujeme na středním ohni, nejprve kůží dolů, asi 15 minut z obou stran. |